Specialistii au descoperit – Flora Bacteriana are un rol important si in infectia cu CORONAVIRUS

RSS
Follow by Email
Facebook0
Twitter
Instagram20

IMPORTANTA FLOREI INTESTINALE IN INFECTIA CU COVID-19

Conform unui studiu, efectuat recent de catre specialistii in domeniul infectiilor virale (in special a virusului Coronavirus), flora bacteriana ar avea un rol foarte important in intarirea sistemului imunitar, in lupta cu acest tip de virus.

Totul a pornit de la faptul ca specialistii corespunzatori au descoperit, ca virusul se poate transmite si prin scaun!
Surprinzator este faptul, ca la pacientii infectati, mai ales in faza acuta a infectiei, AND-ul virusului coronavirus a fost detectat in sange doar la 10% din pacienti, iar in fecale-la 50% dintre ei.

Este vorba despre niste bacterii foarte specifice (patogene) din flora bacteriana, care sunt implicate direct in cresterea numarului de receptori (porti de intrare a virusului in organism) – enzime, care se leaga de celulele mucoasei intestinale (enterocite).

La acesti pacienti, mentioneaza cercetatorii chinezi (ei au fost primii , care au descoperit modificari semnificative ale florei intestinale la pacientii cei mai afectati de coronavirus), s-au inregistrat o crestere a bacteriilor patogene tip:

  • Corynebacterium sau Ruthenibacterium si o scadere semnificativa a Bifidobacteriilor si Lactobacililor (reprezentanti ai florei  intestinale sanatoase).

Acest lucru poate fi utilizat cat mai curand, noteaza publicatia franceza “Journal No.78”, in tratamentul si preventia COVID-19.

Implant cu Flora Bacteriana

Este lesne de mentionat faptul, ca noi in cadrul clinicii “Perfect Detox Efect” efectuam deja de peste un an, in exclusivitate in Romania, o procedura terapeutica neinvaziva, ce consta in implantarea a 40 de bacterii sanatoase , sub forma lichida, la nivelul colonului (intestinul gros).

Implant cu floră bacteriană

Aceste solutii se produc sub marca Prof. Khachatryan în Uniunea Europeana și sunt pastrate la rece pentru a mentine bacteriile in stare latentă.

Aceasta procedura de implatant flora bacteriana poarta numele de – IMPLANT DIGESTIV INFERIOR si se efectueaza dupa metoda originala a Academicianului Profesorului Doctor – A.P. Khaceatrian.

Ca responsabil in clinica noastra de acesta procedura, pot spune ca nu a existat niciun pacient, care sa nu fi obtinut macar cateva beneficii, dupa efectuarea Implantului.

Ma refer in special la categoriile de pacienti, pe care starea patologica de DISBACTERIOZA , in care raportul dintre bacteriile pozitive si cele negative ale florei intestinale, este in favoarea ultimelor (descrisa prima data de Prof. Khaceatrean in anii 80-90), ii afecteaza foarte mult:

  • varstnicii, mai ales cu boli asociate (HTA, DZ etc);
  • cu boli autoimune;
  • cu neoplazii, cu tratamente de tip chimio sau/si radioterapie;
  • cu sindromul de colon iritabil (cu constipatii, diaree, balonari etc.)
  • cu alergii si intolerante diverse;
  • cu sindromul de oboseala cronica;
  • cu anemii, hipocalciemii, avitaminoze etc.7

Practic se reface populatia florei benefice intestinale la parametrii normali, similari cu ai unui bebelus in primele zile ale vietii, oferind organismului rezistența si imunitate la boli. Practic, sistemul imunitar al organismului este resetat.

In concluzie, cu toti stim ca imunitatea in proportie de 60-70% depinde de sanatatea tubului digestiv, in special al colonului, iar
sanatatea colonului depinde in mare masura de flora bacteriana.

Deci va asteptam in clinica noastra, cu drag si cu experienta, sa aflati mai multe detalii si sa efectuati aceasta procedura simpla, dar atat de necesara sanatatii noastre, mai ales in aceasta perioada de pandemie.

Ai intrebari legate de Flora Bacteriana?

Lasa-ne un mesaj sau suna la
+40 770.272.030RSS
Follow by Email
Facebook0
Twitter
Instagram20